KÉPZÉSI LEHETŐSÉG!

KÉPZÉSI LEHETŐSÉG!

Zöldség és gyümölcsfeldolgozó tanfolyam indul, melyre 25év alatti, alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező regisztrált munkanélkülieket keresünk!

A képzés helyszíne: Bodaszőlő, Művelődési Ház (IKSZT)

A tervezett kezdés dátuma: 2015. október

A tervezett befejezési dátuma: 2015. december

Óraszáma: 360 óra (elmélet 30%, gyakorlat 70%)

Összes oktatási napok száma: 50 nap (2,5 hónap)

Az oktatás tervezett időbeosztása, a képzés intenzitása

Elméleti képzés naponta: 8 és 14 óra között, heti óraszám: 30 óra
Gyakorlati képzés naponta: 8 és 16 óra között, heti óraszám: 40 óra
A képzés során megszerezhető kompetenciák:

A szakképesítés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátíttatása. A cél elérése érdekében el kell sajátíttatni a munkakörben elvégzendő feladatokat, ki kell alakítani az azokhoz szükséges tulajdonságokat (alkalmazott szakmai ismeretek, szakmai készségek, képességek, személyes, társas és módszerkompetenciák).

• alapanyagokat (zöldség, gyümölcs) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét

• ellenőrizni, tárolni, előkészíteni

• zöldségkonzerveket gyártani, gyümölcsbefőtteket készíteni

• lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket előállítani

• aszalni, szárítmányokat készíteni, savanyítani

• gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a késztermékeket ellenőrizni és minősíteni

• technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani

• üzem víz- és energia-gazdálkodását megszervezni

• melléktermékeket, hulladékokat kezelni

• munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni

• vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni. A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör:

Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító

A részszakképesítéssel betölthető munkakör: Gyümölcsfeldolgozó, Káposztasavanyító, Savanyító, Zöldség szárító, Zöldségfeldolgozó

A részszakképesítéssel betölthető munkakör: Autoklávkezelő, konzerválás, Gyümölcslékészítő, Konzervipari nyersanyagfeldolgozó, Konzervpasztörizáló, Szörpfőző, Szörpkészítő, Szörpmester

Vizsgára bocsátás feltételei: Modulzáró vizsga eredményes letétele.

A képzés ideje alatt közfoglalkoztatott munkabért kapnak a tanulók!

Jelentkezni lehetőleg minél hamarabb, az IKSZT-ben(Művelődési Házban) lehet Dombi Biankánál, telefonon vagy e-mailben!

IKSZT elérhetőségei: 0652/219-149; ikszt@bodaszolo.hu; H-Szo: 10-18ig

Hírek

Fontos!

Fontos!

Kérjük adója 1%-ának felajánlásával segítse a Bodaszőlőért Egyesület hatékony munkáját! Adószámunk: 18557662-1-09 Tovább...

BUÉK 2016!

BUÉK 2016!

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet Kíván a Bodaszőlőért Egyesület, a bodaszőlői Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér dolgozói és Dombi Imre képviselő!

Este harangszóra,... Tovább...

Ünnepi buszmenetrend

Ünnepi buszmenetrend

Mindenszentek alatt buszjárat indul Bodaszőlőről a hajdúböszörményi köztemetőbe.

Az autóbusz november 1-jén 11 órakor indul Bodaszőlőről a hajdúböszörményi köztemetőbe, vissza... Tovább...