KÉPZÉSI LEHETŐSÉG!
Zöldség és gyümölcsfeldolgozó tanfolyam indul, melyre 25év alatti, alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező regisztrált munkanélkülieket keresünk!
A képzés helyszíne: Bodaszőlő, Művelődési Ház (IKSZT)
A tervezett kezdés dátuma: 2015. október
A tervezett befejezési dátuma: 2015. december
Óraszáma: 360 óra (elmélet 30%, gyakorlat 70%)
Összes oktatási napok száma: 50 nap (2,5 hónap)
Az oktatás tervezett időbeosztása, a képzés intenzitása
Elméleti képzés naponta: 8 és 14 óra között, heti óraszám: 30 óra Gyakorlati képzés naponta: 8 és 16 óra között, heti óraszám: 40 óra A képzés során megszerezhető kompetenciák:
A szakképesítés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátíttatása. A cél elérése érdekében el kell sajátíttatni a munkakörben elvégzendő feladatokat, ki kell alakítani az azokhoz szükséges tulajdonságokat (alkalmazott szakmai ismeretek, szakmai készségek, képességek, személyes, társas és módszerkompetenciák).
• alapanyagokat (zöldség, gyümölcs) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét
• ellenőrizni, tárolni, előkészíteni
• zöldségkonzerveket gyártani, gyümölcsbefőtteket készíteni
• lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket előállítani
• aszalni, szárítmányokat készíteni, savanyítani
• gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a késztermékeket ellenőrizni és minősíteni
• technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani
• üzem víz- és energia-gazdálkodását megszervezni
• melléktermékeket, hulladékokat kezelni
• munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni
• vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni. A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör:
Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító
A részszakképesítéssel betölthető munkakör: Gyümölcsfeldolgozó, Káposztasavanyító, Savanyító, Zöldség szárító, Zöldségfeldolgozó
A részszakképesítéssel betölthető munkakör: Autoklávkezelő, konzerválás, Gyümölcslékészítő, Konzervipari nyersanyagfeldolgozó, Konzervpasztörizáló, Szörpfőző, Szörpkészítő, Szörpmester
Vizsgára bocsátás feltételei: Modulzáró vizsga eredményes letétele.
A képzés ideje alatt közfoglalkoztatott munkabért kapnak a tanulók!
Jelentkezni lehetőleg minél hamarabb, az IKSZT-ben(Művelődési Házban) lehet Dombi Biankánál, telefonon vagy e-mailben!
IKSZT elérhetőségei: 0652/219-149; ikszt@bodaszolo.hu; H-Szo: 10-18ig